FAQ HEMSTÄDNING

FRÅGor och svar

Det finns mycket att tänka på när man ska boka hemstädning och allt är inte självklart. Här har vi samlat några av de vanligaste förekommande frågorna som vi får.

Har du en egen fråga som vår hemsida inte besvarar? Du är varmt välkommen att skicka den till oss!

VEM STÅR FÖR STÄDUTRUSTNINGEN?

Det är kunden som står för att all lämplig städutrustning finns att tillhandahålla vid städtillfället. För att våra medarbetare ska kunna utföra sitt arbete på bästa sätt önskar vi att dammsugare, mopp, allround rengöringsmedel, hink, toalettrengöring, glasrengöring, fyra trasor, svampar, dammtrasa, medel samt utrustning för eventuell tilläggstjänst (exempelvis fönsterputs).

NYCKELN - HUR GÖR JAG MED DEN?

En del kunder är hemma och öppnar för städaren för att sedan lämna kvar en nyckel som läggs i brevinkastet, andra gömmer nyckeln. Du väljer själv hur du vill göra och om du har några speciella önskemål är det bara att höra med oss. Det går givetvis även bra att skriva nyckelkvittens om du abonnerar på hemstädning.

RUT-AVDRAG?

Ja, vad är egentligen RUT-avdraget? Det är ett begrepp man ofta hör men som många inte vet vad det är.

RUT-avdrag är ett skatteavdrag som ges till privatpersoner för en del arbeten som utförs i hemmet (-25.000 kr/år), till exempel för hemstädning. Vi hanterar självklart RUT åt våra kunder, vilket innebär att de som är beviljade detta endast betalar 50% av arbetskostnaden. Läs mer här!

OM NÅGOT GÅR SÖNDER?

Eventuella skador som kan inträffa då jobbet utförs täcks så klart av vår försäkring!

HUSDJUR OCH HEMSTÄD?

Om du har husdjur, särskilt pälsdjur, så är det extra viktigt med städningen. Detta vet vi och eventuella husdjur är absolut inga problem. Bara meddela oss om detta vid bokning.

HUR OFTA?

Hur ofta städningen ska ske avgör du som kund. Vi går igenom detta vid rutinbesöket och planerar städningen utefter dina önskemål.

INNAN STÄDNING

Plocka gärna undan så mycket som du kan innan städtillfället. Det gör att städningen underlättas samt att städningen går att göra snabbare.