badrum

  • Skrubba dusch, badkar, handfat och toalett. Innan du börjar i badrummet, spraya badkaret med allround rengöringsmedel så att det kan verka ett tag och eliminera tvål- och oljerester. Gör detsamma med toaletten och handfatet. Det kommer att göra skrubbning så mycket lättare när du kommer tillbaka till det senare.
  • Tips: Glöm inte att torka av underdelen av toaletten nära golvet, där damm lätt samlas.
  • Torka av lampor, speglar och fönster. Ta dig extra tid att noggrant rengöra i hörn och runt kanter. Få bort eventuell smuts och damm som har byggts upp genom att torka av föremål med lite ättika på en fuktig trasa.
  • Tvätta glasduschdörrar. För att rensa bort tvålrester, applicera lite varm destillerad vitvinäger och låt den sitta i en halvtimme eller så, använd igen om det behövs. Applicera sedan lite bakpulver på toppen och skölj försiktigt fläckarna borta.
  • TIPS: Ett lite fuktat torkark kommer också att ta bort detta.
  • Släng in handdukar och duschdraperi i tvättmaskinen. Var noga med att kontrollera tvättråden för att kontrollera hur de ska tvättas. För att motverka skrynklor i torktumlaren ställer du in värmen på lågt och tar ut grejorna när de fortfarande är lite fuktiga. Häng sedan upp dem för att slutföra torkningen helt.
  • Rengör under bänkarna och inuti lådor. Med tiden tenderar dessa utrymmen att bli röriga. Ta ut allt så att du kan torka botten av skåp och lådor och rensa bort spindelväv som kan ha bildats. När du ställer tillbaka saker, kasta vad du inte längre behöver, och organisera resten - tänk på att sätta föremål som du brukar använda ofta lättåtkomligt.
  • Glöm inte att putsa. Du kan göra ett hemmagjort putsningmedel med ättika, natriumkarbonat och vatten. Spraya på blandningen på området tills det är mättat. Låt det verka i några minuter, skrubba med en borstad borste (en gammal tandborste funkar bra), och skölj sedan. Blanda sedan lite bakpulver med vatten tills det bildar en pasta, applicera den på området med en pensel och spraya den med vatten och ättika. Bubblorna som bildas kommer att börja rensa bort smuts, och när du skrubbar med din borste kommer det att göra resten. När du är klar, skölj av med varmt vatten.
  • Desinficera handtag. Dessa försummade bitar är några av de mest bakteriefyllda platserna i hemmet. Om du inte har torkat av dem på ett tag, är det en bra idé att rengöra dem med ett rengöringsmedel eller desinfektionsmedel.